2021-2022 ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BAYRAKLARI VE PROGRAM NİŞANI DUYURUSU

1. Tüm başvurular yok.gov.tr adresinde bulunan Genel İşlemler altında Başvuru Onay Değerlendirme Sistemi (BODSİS) üzerinden Engelli Birimi Temsilcisi aracılığı ile alınacaktır.
  2. Başvuru Formlarının, sorumlu akademisyen veya idari personel tarafından üniversitenin Engelli Birimi Temsilcisi ile birlikte doldurulması gerekmektedir.
  3. Başvuru yapan üniversitenin tüm soruları eksiksiz olarak cevaplaması ve başvurduğu her alan için faaliyetlerini ve mekânlarını gösteren en az 10 fotoğrafı başvuruya yüklemesi gerekmektedir.
  4. Mekânda erişimde düzenlemeler olmaksızın eğitimde erişime ulaşılamayacağından, başvuru formunda mekânda ve eğitimde erişim sorularının birlikte doldurulması istenmektedir.
  5. Mekânda erişimde düzenlemeler olmaksızın sosyo-kültürel faaliyetlerde erişime ulaşılamayacağından, başvuru formunda mekânda ve sosyo-kültürel faaliyetlerde erişim sorularının birlikte doldurulması istenmektedir.
  6. Sistem üzerinden yapılan başvuru çıktılarının ve Senato Kararının, üniversite rektörlükleri aracılığıyla Başkanlığımıza resmi yolla sadece EBYS üzerinden gönderilmesi gerekmekte olup ayrıca fiziki dosya istenmemektedir.
  7. Başvuru ile ilgili destekleyici fotoğrafların eksik olduğu ya da sunulan bilgilerin doğru olmadığı, belirtilen koşullara uygun olmayan başvurular, değerlendirmeye alınmadan, usulden elenecektir.
  8. Başvuru özelinde gerektiğinde yerinde inceleme yapılacaktır.
  9. YÖKSİS dışında e-posta ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.
  10. Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Engelsiz Program Nişanı geçerlilik süresi üç yıldır ve bu sürenin sonunda üniversitenin başvuracağı yıla ait ölçütlere göre aynı alana tekrar başvurunun gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
  11. 18 Şubat 2022 mesai bitiminden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız.

BAŞVURU TAKVİMİ

Duyuru                                  :  24 Aralık 2021